Burgeraanhouding na insluiping en poging beroving Shurgard Purmerend

Afgelopen zondagmiddag heeft er een insluiping en poging tot beroving plaatsgevonden bij Shurgard aan de van IJsendijkstaat. Een niets vermoedende huurder van enkele boxen werd bijna slachtoffer.

De hele maand was al getekend door verdriet. De schoonmoeder van André Fleeré overleed op 11 juli jongstleden. Omdat deze woonachtig was in Uden werd besloten een aantal dozen met spullen over te brengen naar een ruimte bij Shurgard in Purmerend. De tijd en afstand deden hem zo besluiten.

Vanaf de dag van het overlijden werd er hard gewerkt om het huisje leeg te krijgen om daarna op te leveren aan de woningbouw. Gister werd er voor de laatste keer naar Uden gereden om de laatste dozen met niet uitgezochte spullen op te halen.

Veel verdriet
Tevreden met hun harde werk, maar met het verdriet van het overlijden nog vers in hun geheugen rijdt hij samen met zijn vrouw Marika naar de van IJsendijkstraat om daar hun vrachtje te lossen. Eenmaal voor het pand aangekomen zien zij een busje van de Bo-rent staan met daarin twee personen.

Nietsvermoedend opent André de automatische deur met zijn persoonlijke code. Wanneer de deur open is rijdt hij zijn auto naar binnen en wacht tot de deur achter hem weer gesloten is. Daarna is het een ritje van enkele meters tot zijn gehuurde opslagplaats.

Omdat er verder niemand in het pand aanwezig is sluit hij zijn auto niet direct af. Plotseling horen zij een deur opengaan waarop zij in de gang gaan kijken wat er gaande is, niemand te zien. Vreemd denkt het koppel, “ik hoor toch wat.” Na goed rondgekeken te hebben gaan zij verder met het naar binnen brengen van de dozen.

Shoudertas
Dan hoort Marika weer geluid en rent de gang op. Daar ziet zij de schoudertas van André op de grond liggen. Snel kijkt zij om zich heen en ziet twee beentjes onder de schuifdeur verdwijnen. Zonder te aarzelen zet zij de achtervolging in. Eenmaal buiten grijpt ze de vermoedelijke dader en verdachte in zijn kladden.

De verdachte heeft zich duidelijk vergist en weet niet dat Marika een geoefend beveiliger is. Zonder te aarzelen doet zij een zogenaamde burgeraanhouding waarop André de politie belt. Deze zijn binnen de kortste keren ter plekke en nemen de man mee voor verhoor. Daar blijkt dat de man een bekende van de politie is. Hem zal poging tot insluiping en beroving ten laste worden gelegd.

Hoe de verdachte binnen heeft weten te komen, is niet duidelijk. Shurgard verzekerde ons passende maatregelen te zullen nemen. Een woordvoerder wist ons te melden, “daar hebben wij een standaardprocedure voor.” De man is inmiddels met een dagvaarding op zak heengezonden.

VOLG ONS OOK VIA