EN NU DE INFRASTRUCTUUR AANPAKKEN

Open brief aan de Gemeente Purmerend

Beste gemeente Purmerend, helaas ik heb zelf aan den lijve mogen ondervinden hoe het is om met een brommer over de kop te vliegen door losliggende tegels.

Dit is gekomen omdat zeer veel grote stukken stoep, fietspaden en wegen slecht, zeer slecht tot helemaal niet zijn onderhouden en dat vind ik een zeer kwalijke zaak. Niet alleen voor mij zelf, ook voor de mede Purmerenders

Of een Purmerender nou de stoep, fietspad of weg gebruikt in de vorm van lopen, fietsen of rijden, het is op veel plekken echt levensgevaarlijk.

Ik ben natuurlijk niet de eerste en ik zal ook niet de laatste zijn.

Voorbeeldje, in juni 2017 zijn er twee gewonden gevallen op het fietspad van de Wagenbeurs door slecht onderhoud waarbij ook een brommer een salto maakte door losliggende tegels. Het fietspad ligt en nog steeds zo bij als in 2017. Ten tijde van het ongeval heeft de gemeente alleen maar als pleister een beetje zand gestort en de tegels opnieuw gelegd.

Stop eens met pleisters plakken los dit probleem eens structureel op !, zoals bijvoorbeeld de Hoornselaan een keurig stuk asfalt, maar waarom nou niet meteen doorgetrokken over de Van IJsendijkstraat heen richting de J.M. den Uyllaan.

Met een gebroken rib, schaafwonden overal, brommer total loss en een gekrenkte ego gaat het wel. Echter ik ben wel zeer zeer teleurgesteld in onderhoud van de infrastructuur van Purmerend.

Geachte wethouder, wilt u alstublieft andere niet belangrijke zaken aan de kant schuiven en de infrastructuur aanpakken. Dan gaan er nog meer mensen met een tweewieler naar de stad en dan heb je ook geen problemen meer met parkeren.

Maar ja wie ben ik, ik ben maar een simpele Purmerender die zijn bek moet houden, betalen en niet klagen.

Een hele fijne dag en resterend reces toe gewenst.

Haico Kats

P.S.: Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ik niet de enige ben die hier zo over denkt.

VOLG ONS OOK VIA