460 Woningen langs spoor

Het college van burgemeester en wethouders ingestemd met een intentieovereenkomst met gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD).

In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt voor zo’n 460 appartementen langs het spoor in het oostelijke deel van het Wagenweggebied. Behalve voor woningen zou er ook ruimte moeten komen voor horeca en bedrijven. Op deze locatie liggen nu de voormalige Heron garage en een onbemand tankstation. Wethouder Thijs Kroese is bijzonder tevreden over dit project, “Dit is een win-winsituatie voor Purmerend. Het plan past helemaal binnen het woonbeleid. Het gaat om een enorm aantal woningen, van sociale huur tot het hogere segment en op een centrale plek in de stad die daar ontzettend van gaat opknappen.”

Veel woningen
Door dit plan kunnen we straks in één keer 138 sociale huurwoningen toevoegen aan de stad. Als hier woningen komen, biedt dat meteen een kans om iets te doen aan de verkeerssituatie langs de Kooimanweg. De route voor auto’s en met name fietsers kan daar stukken beter. Bijeenkomst

In het najaar organiseren gemeente en BPD een informatiebijeenkomst voor betrokkenen en andere geïnteresseerden.

VOLG ONS OOK VIA